Wat zijn de voordelen van een dakkapel?

Meer ruimte door een dakkapel

Huizen met schuine daken kunnen inefficiënt zijn met betrekking tot de benut bare ruimte.Het vloeroppervlak is dan wel groot maar de beloopbare ruimte valt tegen en je kunt er weinig kwijt en vaak niet eens recht op staan.Een dakkapel biedt hier het voordeel dat er meer leef/beloopbare oppervlak wordt gecreëerd. Een nutteloze zolderkamer of slaapkamer kan hierdoor een functie krijgen. Tevens zal het de waarde van uw woning vermeerderen doordat u meer beloopbare m2 creëert. Een dakkapel hoeft tevens niet veel te kosten in verhouding met wat het u oplevert zeker niet in combinatie met onze actie’s Bekijk onze actie van deze maand. Tevens mag je nu ook indien het dak voldoet aan de eisen een dakkapel bouwen met een totaal hoogte van 175 cm in plaats van 150 cm dit levert gemiddeld 30 cm meer loop bare ruimte naar voren op ten opzichte van een dakkapel van 150 cm.

Bekijk onze dakkapel actie

Meer licht 

Niet alleen meer praktische ruimte maar ook (meer) licht levert een dakkapel op. Een opberg ruimte kan omgetoverd worden naar een kamer waar bij je dus meer ruimte hebt, licht en nog eens een raam open kunt zetten om te ventileren. Met een dakkapel tovert u een ruimte om in een volwaardige kamer.

Meerwaarde voor het huis

Een dakkapel levert meerwaarde op voor uw huis. Dit komt omdat een kamer groter wordt dus ook uw huis! Dit is een voordeel ten op zichten van andere huizen bij u in de straat. Daarnaast kan het zijn dat uw huis door een dakkapel een extra kamer krijgt door een ruimte zonder raam of bijvoorbeeld een zolder te voorzien.

In de stijl van uw woning

Een dakkapel kan in dezelfde stijl van uw woning gebouwd worden. Door dezelfde materialen en kleuren te gebruiken lijkt het net alsof het er door de architect bij is bedacht. Of uw woning nu kunststof kozijnen heeft of van hout, het dakkapel kan volledig naar uw smaak worden aangepast.

Blok dakkapellen is gespecialiseerd in dakkapellen bouwen in de stijl van uw woning zodat deze eenheid is met uw woning maar u toch ook de benodigde ruimte en licht oplevert.

Onderhoudsvrij

Een dakkapel kan onderhoudsvrij ( onderhoud arm ) zijn.Een dakkapel volledig kunststof is nooit onderhoud vrij maar onderhoud arm. Het dakkapel dient naar wens zo nu en dan wel afgenomen te worden met water en bijvoorbeeld groenen zeep. Gebruik daarvoor absoluut geen bijtende middelen om het schoon te maken. Heeft u een dakkapel van hout dan dient deze gelang de zon kant minimaal om de 3 tot 5 jaar geschilderd te worden zodat ook u houtwerk tegen de weersinvloeden beschermt blijven. Ook kunnen wij indien gewenst u een onderhoud contract aanbieden zodat wij met de juiste middelen uw dakkapel reinigen en eventueel ook schilderen.

Soorten dakkapellen

Er zijn vele soorten dakkapellen welke in 3 hoofdcategorieën worden verdeeld.

  1. Dakkapel  plat dak
  2. Een dakkapel schuin dak
  3. Verhoogde nok
Dakkapel plat dakDakkapel schuin dakDakkapel verhoogde nok

Op de linker foto ziet u een dakkapel met een plat dak.

De middelste foto ziet u een dakkapel met een schuin dak.

Op de rechter foto ziet u een dakkapel met een verhoogde nok. Deze verhoogd de nok van uw huis waarbij het dak van het dakkapel in dezelfde schuining loopt als het dak.

Bekijk ons fotoboek voor enkele dakkapel voorbeelden.

 

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie vraag dan vandaag nog gratis een offerte bij ons aan.