Verschillende soorten dakkapellen

Verschillende soorten dakkapellen

Dakkapellen zijn er in vele soorten en maten. Daarom is het van belang van tevoren goed na te denken over wat u met de ruimte wilt gaan doen. Ook is het van belang daarbij rekening te houden met het feit of u het huis op kort termijn verkoopt. Dit heeft met name betrekking tot de gekozen kleuren en indeling. Een voorbeeld: u wilt een dakkapel en vind het mooi om deze crème met antraciet te maken maar weet ook in uw achterhoofd hier niet te blijven wonen.

Ons advies zou dan zijn het dakkapel in een neutrale kleur te nemen dit omdat er andere kleuren altijd bij staan en de toekomstige kopers dus geen onkosten aan het dakkapel hebben. Zo is de indeling ook van belang. U wilt de zolder bijvoorbeeld als 1 ruimte gaan gebruiken en dus geen tussenwand plaatsen.

Wij adviseren daarin altijd dat u de indeling dan eventueel aanpast om er in de toekomst voor u of de andere eigenaars de mogelijkheid te geven er 2 ruimtes van te kunnen maken. Dit verdiend zich terug in gebruik en eventuele verkoop want zoals een situatie nu is hoeft hij over een aantal jaar niet te zijn. En het laatste wat wij willen is dat u verkeerd heeft geïnvesteerd terwijl met goed advies u die investering grotendeels had terug kunnen verdienen, is het in de snelheid van verkopen is het in de koopprijs.

Denk daarom goed na voordat u overgaat tot aankoop van een dakkapel en denk dus goed voorruit en laat u goed adviseren. U doet het immers maar 1 keer en wilt dat goed beleggen.