Dakkapel vergunning Maastricht

maastricht kaart vergunningDakkapel vergunning nodig in Maastricht?

Voor het plaatsen van een dakkapel zijn verschillende regels gemaakt door de gemeente Maastricht. De regels voor een Maastricht dakkapel vergunning horen daar ook bij. Het is mogelijk dat u geen vergunning dakkapel Maastricht nodig heeft bij het plaatsen, dit heeft alles te maken met wat voor soort dakkapel het is en de locatie van het gebouw maar ook de locatie op het dak.

Bij een standaard dakkapel aan de achterkant van uw woning heeft u bijna nooit een omgevingsvergunning Maastricht nodig. Aan de voorkant of zijkant van uw woning is dit in de meeste gevallen wel nodig. Bij een verhoogde nok is dit in alle gevallen nodig.

 

Het omgevingsloket

dakkapel met verhoogde nok maastricht witVoor het aanvragen van een Maastricht omgevingsvergunning moet u bij het omgevingsloket zijn. Maar eerst moet u via het omgevingsloket de vergunningcheck doen om erachter te komen of het nodig is om een omgevingsvergunning voor Maastricht aan te vragen.

Wanneer uit de test is gebleken dat u een vergunning nodig heeft kunt u deze aanvragen via het omgevingsloket. De aanvraag kunt u op twee manieren doen.

Het is mogelijk om dit volledig online te doen of de helft online en de andere helft via papier.

Online methode: alles gaat online via het omgevingsloket en u verzendt het vervolgens naar uw gemeente.

Offline methode: het invullen gaat via het omgevingsloket alleen moet u het formulier zelf per post verzenden naar uw gemeente. 

 

dakkapel plat dak 3 meter maastrichtDe afhandeltijd

Als de omgevingsvergunning voor Maastricht is aangevraagd hoeft u alleen nog te wachten op de reactie van uw gemeente. Dit kan in sommige gevallen nog best lang duren.

In de meeste gevallen hoort u na 8 weken of u de vergunning krijgt. Het is wel mogelijk dat deze uitspraak eenmalig wordt verlengd met 6 weken.

In sommige gevallen duurt het langer en dan krijgt u na 26 weken of u een vergunning krijgt. Ook deze uitspraak kan eenmalig met 6 weken worden verlengd.

 

De leges

Voor het aanvragen van een Maastricht omgevingsvergunning worden ook kosten gemaakt. Deze kosten zijn voor de aanvrager van de vergunning. De kosten bedragen €19,80 per totale kosten van €500 met een minimale bedrag van €175,80.