Materiaallijst dakkapel van Blok dakkapellen

Scharnier dak/sporen dak of een gording kap worden met een dakkapel opgevangen met vurenslapers 63 x 175 mm  of 75 x 250( FSC keurmerk ) afhankelijk van de bestaande dakconstructie. Bij een scharnier dak ( nieuwe type dak)word zoveel mogelijk de constructie in het dak toegepast afhankelijk van de afmeting van het dakkapel en verdieping indeling is deze zolder bijvoorbeeld 1 ruimte zal er een constructie balk van 75 x 250 van muur naar muur geplaatst tevens plaatsen wij onder het dakkapel of dakkapellen een vast en dragend knieschot terug zodat deze dragende constructie weer voldoet aan de eis en ook het overgebleven dakvlak onder het dakkapel naar behoren word opgevangen. Tevens kunnen wij een extra constructie balk van muur naar muur monteren tijdens het plaatsen van het dakkapel zodat u bijvoorbeeld een vliering kunt realiseren.

Prefab dakkapel binnenzijde
Prefab dakkapel binnenzijde
Dakkapellen casco
Traditioneel dakkapel binnenzijde casco

Plaatsing dakkapel

Dakkapel word Prefab geplaatst of op de traditionele manier dit kunt u bij ons zelf aangeven.

 

Platdak van het dakkapel

Vuren balklaag 63 x 100 mm ( FSC Keurmerk ) hart op hart 60 cm. Indien uw dak 30 tot 60 graden. Mocht uw dak onder de 30 graden wezen zal er een balklaag toegepast worden van 63 x 125 mm of 63 x 175mm in verband met de overspanning.

Constructieplaat 18 mm, isolatie P.I.R harde persing met R.C. 6.0 ( deze mag aan de binnenzijde absoluut niet meer geïsoleerd worden ). Buitenzijde bekleed met E.P.D.M of gewapend dakleer met leislag ( 15 jaar garantie ) en een uitloop aan 1 of beide zijdes door het overstek van het dakkapel. Het dak van het dakkapel is standaard afgewerkt met een aluminium daktrim en kan optioneel ook geleverd worden met een zinken kraal. Dakkapellen die met een vergunning geplaatst worden hebben tevens ook een R.C 6.0 verplichting vanwege het nieuwe bouwbesluit. Hogere R.c waarde is natuurlijk mogelijk. Wij kunnen uw dakkapel bouwen tot een isolatie waarde van een R.c waarde van 9.0

 

Buitenbekleding dakkapel

Zijwangen, dakrand, overstek en eventueel het stelkozijn ( indien kunststof ) bekleden wij met de door u gewenste materialen. Zowel hout W.B.P multiplex watervast verlijmd en gegrond, Red cedar ongegrond en gegrond en kan eventueel compleet afgeschilderd worden geleverd in de door uw gewenste Ral kleuren, Trespa 6 mm. Trespa word standaard gelijmd dus geen schroeven in het zicht (dikker op aanvraag) en Keralit rabat met of zonder houtnerf.

Dakkapel boeidelen is de bovenste dakrand en zijn in diverse materialen leverbaar zoals :

  • W.B.P multiplex dat is een watervast verlijmde garantie plaat van 15 mm dik en is dubbel gegrond
  • Red ceder boeideel kan zowel uit rabatdelen bestaan deze zijn 18 mm dik en 145mm hoog werkend of u kunt kiezen uit een vlak (glad) red ceder boeideel deze is 20mm dik
  • Trespa boeideel ( Kunststof ) deze plaat is glad en 6mm dik en is een volkernplaat deze word in diverse kleuren geleverd. Dit is het meest geleverde product voor dakkapellen
  • Keralit dit is een kunststof product en voorzien van een houtnerf en is in diverse Ral kleuren leverbaar. Het is bijna niet van echt hout te onderscheiden en erg duurzaam.

 

Zijwangen

Isolatie is een harde pir Saint cobainIsover Comfort panel met een R.C. 4.5. De binnenzijde is voorzien van damp werende folie en underleament 18 mmRegelwerk 63 x 100 mm vuren en loodplank 32 x 195 mm vuren geschaafd. Damp doorlatende folie, ventilatie latten 18 x 32 mm en 15 ponds bladlood( ook zwaarder leverbaar) of ubiflex ( loodvervanger ) . Ca. 300 mm breed langs de pannenlijn in de vorm van de pannen geklopt. Indien gewenst leveren wij ook de dakkapellen met verholen goten aan de zijkanten. Dakkapellen die met een vergunning worden geplaatst hebben ook een R.C waarde 4.5 en voldoen aan het nieuwe bouwbesluit.

Zijwangen van uw dakkapel kunnen uit diverse materialen en kleuren zoals:

  • W.B.P multiplex dat is een watervast verlijmde garantie plaat van 15 mm dik en is dubbel gegrond. Deze plaat is glad en geeft een strakkere (moderne) uitstraling aan uw dakkapel
  • Red ceder zijwangen zijn rabat delen bestaan deze zijn 18 mm dik en 145 mm hoog werkend dit geeft een jaren 30 uitstraling. Deze rabatdelen kunnen blank geleverd worden of gegrond wit of grijs.
  • Trespa zijwangen ( Kunststof ) deze plaat is glad en 6mm dik en is een volkern plaat deze word in diverse kleuren geleverd. Dit is het meest geleverde product voor dakkapellen en geeft een strakkere uitstraling aan uw dakkapel en is onderhoudsarm.
  • Keralit zijwangen dit is een kunststof product en voorzien van een houtnerf en is in diverse Ral kleuren leverbaar. Het is bijna niet van echt hout te onderscheiden en erg duurzaam. Dit zijn kunststof rabat delen welke een uiterst fraai uiterlijk geven aan uw dakkapel. 

 

Vensterbank

Het dakkapel word standaard met vensterbank geleverd. Dit is een watervast M.D.F vensterbank welke onder de constructie van uw dakkapel loopt. Doordat deze onder de constructie doorloopt kunt u er zelfs opstaan.

 

Beglazing

Blank isolerende beglazing HR++ met een U waarde van 1.0. Meerprijs: warmtewerend glas, gestraald glas, glas met roede verdeling in of op het glas of zelfs HR+++ met een U waarde van 0.7

 

Ventilatie roosters

Bij kunststof kozijnen worden de ventilatie roosters worden in kleur van de kozijnen of gewenste Ral kleuren geleverd. Bij meranti kozijnen worden de roosters standaard blank geanodiseerd aluminium geleverd en kunnen tegen meerprijs in door u gewenste ral kleur geleverd worden. De roosters welke wij leveren zijn de Ducoton ZR10.

 

Inzet horren

De horren die u kunt mee bestellen met uw dakkapel zijn van aluminium en in de Ral kleur van uw kozijn of draaikiepraam. Deze horren kunt u gemakkelijk erin en eruit halen en kunnen het gehele jaar blijven zitten. Indien de inzet hor vuil is zet u deze onder de douche en spoelt u deze af.

 

Dakkapel kozijnen

Wij blok dakkapellen leveren zowel kunststof als meranti hardhouten kozijnen. Deze zijn allemaal voorzien van SKG**.
De kozijnen voor de dakkapellen zowel kunststof als meranti kunnen wij in diverse Ral kleuren leveren.

  • Meranti kozijnen kunnen met zowel draairamen als draaikiepramen worden uitgevoerd
  • Kunststof kozijnen leveren wij standaard verdiept profiel met draaikiepramen ook kunnen wij u kozijnen indelen met verhuisramen of stolpramen.

Dakkapellen worden standaard casco opgeleverd dit houd in dat u zelf de binnenzijde aftimmert. Omdat wij de zijwangen van binnen uit isoleren worden deze wel afgewerkt met watervast MDF. U hoeft dus alleen het plafond af te werken. Dit kunnen wij eventueel ook voor u realiseren tegen een kleine meerprijs.

 

Rolluiken voor uw dakkapel

Wij leveren volledig elektrische rolluiken in ieder gewenste Ral kleur. Deze rolluiken worden volledig geïntrigeerd in het dakkapel zodat deze onzichtbaar worden.