Maak van een donkere zolderkamer een mooie lichte ruimte

thuiswerken in eigen thuiskantoor op zolder

Uit je huis gegroeid en daarom willen verhuizen

Na het bekijken van en bieden op het zoveelste huis en de teleurstelling dat je weer overboden bent door een investeerder of een koper met diepere zakken, heb je de hoop opgegeven om ooit nog een ruimer huis te vinden. Je bent tevreden met het huis waar je in woont, maar twee pubers bij elkaar op een kamer kan toch eigenlijk echt niet meer. Ook thuiswerken met je laptop op de keukentafel is verre van ideaal. Met je gezin om je heen is elke online meeting een grote balanceer-act en een gigantisch plan drama om een moment te vinden dat er niemand thuis is. 

Ongebruikte zolder vol spullen

zolder ongebruikte spullen

De huizenprijzen zijn nog nooit zo hoog geweest en het begint er op te lijken dat de hypotheekrente ook aan een lichte stijging is begonnen. Dat terwijl je als gezin eigenlijk uit je huidige huis aan het groeien bent. Wel heb je nog een zolder die op dit moment alleen gebruikt wordt om allerlei onnodige spullen, die je al jaren niet hebt gebruikt, op te slaan. Qua vloeroppervlak is jouw zolder best een grote ruimte, alleen de schuine kanten maken de bruikbaarheid beperkt.  

Meer mogelijk met een dakkapel

In zo’n situatie is het plaatsen van een dakkapel een geweldige oplossing. Je maakt op die manier van een donkere zolderkamer een mooie en lichte omgeving die je huis meer ruimte en nieuwe mogelijkheden geeft. Helemaal wanneer je aan beide kanten van je zolder een dakkapel laat plaatsen. 

Een ruime werkkamer voor jezelf

werkkamer op zolder

Er ontstaat ineens ruimte voor een frisse en mooie werkkamer met prachtig uitzicht, waar je in alle stilte kunt werken en niemand tot last bent. Je maakt hier je persoonlijke kantoor en kunt bellen en online meetings houden zonder dat iemand je stoort. Ook kun je jouw werkkamer inrichten zoals jij dat wilt en bijvoorbeeld mappen of aantekeningen op één plek opbergen, zodat ze niet rondslingeren in je huis, maar je ze eenvoudig terug kunt vinden. 

Geef je huis en jezelf een nieuwe impuls en maak van die inefficiënt gebruikte zolderkamer een prachtig kantoor of extra slaapkamer voor je kinderen of logees.