De voorbereiding welke vooraf gaat bij het plaatsen van een dakkapel

Wat moet er gaan gebeuren?

dakkapel plaatsen op huisU heeft de keuze gemaakt om een dakkapel te laten plaatsen op uw woning en heeft daar ook een afspraak voor gemaakt. De datum voor het plaatsen van de dakkapel komt steeds dichterbij maar er moeten nu wel nog een aantal dingen gedaan worden.

Om ervoor te zorgen dat u niet alles gaat vergeten of misschien wel helemaal geen idee hebt wat er allemaal nog moet gaan gebeuren, geven wij u een aantal tips waar u misschien wel iets aan heeft.

 

De tips

De eerste tip die wij u willen geven is iets wat u zelf misschien al heeft gedaan en wat ook erg belangrijk is.

TIP 1: Zorg ervoor dat de zolder is opgeruimd.

Het is belangrijk om niet alleen uw eigen spullen te beschermen maar ook om ervoor te zorgen dat de dakkapel monteurs makkelijk kunnen werken. Zo voorkomt u dat er spullen stuk gaan en dat de monteurs fijn en snel hun werkzaamheden kunnen verrichten. 

 

De tweede tip die wij voor u hebben is.

TIP 2: Zorg ervoor dat alle vaste spullen zijn beschermd.

Je kunt niet alles van de zolder verwijderen zoals vaste meubels of zware spullen. Maar je kunt er wel voor zorgen dat deze spullen goed zijn beschermd en daarom niet stuk gaan of vies worden.

 

De derde en laatste tip die wij voor u hebben is.

TIP 3: Ga alvast van te voren uw buren informeren.

Zorg ervoor dat uw buren op de hoogte zijn van de werkzaamheden die gaan plaatsvinden bij u. Zo kunnen zij zich er ook op voorbereiden en weten ze dat er misschien geluidsoverlast kan zijn. Ook vinden sommige buren het misschien fijn om op dat moment thuis te blijven om een bepaalde reden.

 

Wat moet er nog gebeuren?

Nu je al onze tips hebt opgevolgd en de zolder klaar is voor de plaatsing van de dakkapel, en ook de buren zijn geïnformeerd is er nog iets. De laatste tip die wij u meegeven is.

  • Bedenk hoe de nieuwe zolder eruit moet komen te zien.

Het kan zijn dat u al weet hoe de nieuwe zolder eruit moet komen te zien, dan kunt u als u de spullen nog niet heeft al wat gaan inkopen. Als u nog geen idee heeft wat u straks met uw zolder wilt doen dan kunt u daar nu al over gaan nadenken. Wanneer u weet wat u wilt, kunt u vervolgens al de spullen in huis halen om meteen aan de slag te gaan na de verbouwing.