De kinderen willen op zichzelf wonen

eigen huis

Als starter een eigen huis vinden, is op dit moment een onmogelijke missie. Bij de bank krijg je niet voldoende hypotheek om een huis te kopen en de huurprijzen rijzen de pan uit. Moet je dan heel je leven bij je ouders blijven wonen? Die zijn er zelf ook wel aan toe dat jij het nest verlaat, maar zien ook wel dat dit financieel heel lastig gaat worden.

 

Samenwonen op een eigen plek

samenwonen met je vriend of vriendin

Je zou graag samenwonen met je vriend of vriendin, maar moet nu telkens bij een van je ouders afspreken om elkaar te kunnen zien. Toch zouden jullie liever een eigen plekje hebben waar je samen kunt zijn zonder steeds gestoord te worden door jullie ouders.

Een dakkapel kan een oplossing voor dit probleem zijn. Er zijn in Nederland genoeg huizen met een zolder waar weinig mee gebeurd en eigenlijk alleen rommel opgeslagen staat die net zo goed weggegooid kan worden. Deze ruimte is verder ook nergens handig voor, omdat hij schuine kanten heeft.

 

Van probleem naar oplossing met een dakkapel

dakkapel binnenkant zolderruimte

Door een of misschien wel twee dakkapellen te plaatsen, maak je van deze krappe zolder een lichte ruimte waar prima een bed, een zithoek, keukenblok en een douche gerealiseerd kan worden. Zo creëer je een eigen woonruimte voor je zoon of dochter en omzeil je de overspannen woningmarkt op een creatieve manier. De frustratie van het niet kunnen vinden van geschikte woonruimte, draai je nu om door nieuwe plannen te maken voor de inrichting van je eigen loft. Zo verdwijnen problemen en ontstaan ineens mogelijkheden door het plaatsen van een dakkapel.

 

Een dakkapel maakt je huis flexibel

buren met dakkapel

Je kinderen kunnen geld sparen in plaats van een hoge huurprijs te betalen aan een huisjesmelker voor een klein appartement. Wanneer je kinderen later toch een eigen woning vinden, zou je de ruimte altijd nog kunnen verhuren of als logeerkamer kunnen gebruiken. Een dakkapel voegt meer functies toe aan je huis en maakt van je rommelzolder een mooie starterswoning.

Bekijk hier wat bij Blok een dakkapel kost.