Vergunning nodig voor een dakkapel in Zwolle?
Dakkapel vergunning nodig in Zwolle?
Het is niet altijd nodig om een Zwolle dakkapel vergunning te hebben. Hier zijn wel regels voor gemaakt, zo moet de dakkapel aan de achterkant van de woning worden geplaatst en mag deze niet te groot zijn. Wanneer dit niet het geval is dan is er wel een vergunning dakkapel Zwolle nodig.
Voor het plaatsen van een dakkapel aan de voorkant of aan de zijkant van uw woning heeft u meestal wel een omgevingsvergunning voor Zwolle nodig. Dit heeft ermee te maken dat het straatbeeld kan worden veranderd door een dakkapel of een dakraam. Ook kan door het plaatsen van een dakkapel of dakraam een mogelijke hinder ontstaan voor andere mensen.
Hoe kan ik het controleren?
Als je een dakkapel of dakraam wilt plaatsen en je weet niet of je een dakkapel vergunning voor in Zwolle nodig hebt kun je daar heel makkelijk achter komen via het omgevingsloket.
Via het omgevingsloket kun je precies kijken of u voor het plaatsen van een dakkapel of dakraam op uw woning een Zwolle omgevingsvergunning nodig heeft.
Het is goed om eerst de vergunningcheck te doen van het omgevingsloket omdat je niet altijd een omgevingsvergunning Zwolle nodig hebt. Dat ligt wel aan het type dakkapel of dakraam dat geplaatst wordt en de positie. Ook is het type woning erg belangrijk, zo heb je voor het plaatsen op een monument altijd een vergunning nodig.
Vergunning aanvragen Zwolle
Wanneer uit de vergunningcheck is gebleken dat u een omgevingsvergunning nodig heeft voor het plaatsen van een dakkapel of dakraam op uw woning moet u deze gaan aanvragen.
Het aanvragen gaat net als de vergunningcheck heel makkelijk via het omgevingsloket. U kunt online het formulier vinden wat u moet invullen voor de aanvraag, als u deze volledig heeft ingevuld kunt u hem verzenden. Het verzenden kan digitaal of u kunt hem uitprinten en verzenden naar de gemeente.
Afhandeltijd voor dakkapelvergunning Zwolle
Als de aanvraag is ingediend bij de gemeente duurt het wel even voor de vergunning wordt goedgekeurd. Een normale procedure duurt 8 weken, bij een ingewikkelde procedure duurt het zelfs 26 weken.
Na de uitspraak is er nog een tijd van 6 weken waarin bezwaar gemaakt kan worden. Het is ook mogelijk dat de procedure wordt verlengd.