Vergunning nodig voor een dakkapel?

Heb ik een dakkapel vergunning nodig?

dakkapel platdak 3 meter blauwe luchtIn Nederland zijn de regels voor het plaatsen van een dakkapel in iedere gemeente anders. Het is wel mogelijk dat in sommige gemeenten dezelfde regels gelden wat betreft het plaatsen van een dakkapel maar die zijn niet samen gemaakt. 

Voor het plaatsen van een dakkapel aan de voorkant of zijkant van uw woning is over het algemeen wel een vergunning nodig. Dit komt doordat door een dakkapel het straatbeeld veranderd kan worden en daarom is een vergunning nodig. Voor de achterkant is dit in de meeste gevallen niet nodig. Het is wel belangrijk dat een dakkapel aan de maximale afmeting voldoet anders is er wel een vergunning nodig. In Amsterdam heeft u bijna altijd een vergunning nodig maar in Lelystad zijn de regels daarover anders net zo als in Den Haag. In Eindhoven is het aanvragen anders dan in Utrecht. Dat komt doordat je in Eindhoven een flitsvergunning kunt aanvragen. In Arnhem is dat ook mogelijk maar in Breda bijvoorbeeld niet.

Voor een aantal gemeenten hebben wij een speciale vergunning pagina’s gemaakt. Zo kunt u makkelijk kijken wat er allemaal nodig is om in uw gemeente een dakkapel te plaatsen en welke overige kosten daarbij komen kijken. 

U kunt zelf kijken of u een omgevingsvergunning nodig hebt. Dat kan heel gemakkelijk via het omgevingsloket.

 

Hoe kom ik aan een dakkapel vergunning?

dakkapel nok van het dakU kunt heel makkelijk een dakkapel vergunning aanvragen via http://www.omgevingsloket.nl/
Op de site moet u alle stappen volgen om de vergunning aan te vragen. 
Via het omgevingsloket kunt u hem samenstellen en indienen, dit kan online of per post. U moet op de site inloggen met uw DigiD. 
Wanneer u een dakkapel bij ons koopt dan kunnen wij ook voor u de nodige vergunningen regelen om zo u de moeite te besparen.

 

Wat voor dakkapel is het meest geschikt?

Wanneer u geïnteresseerd bent in een dakkapel maar zelf niet weet wat voor soort dakkapel u wilt en welke afmeting het beste is, kunt u bij ons een afspraak maken voor een adviseur. Wij sturen dan een adviseur bij u langs die meekijkt en zegt wat voor soort dakkapel het beste is en welke afmeting het beste is. De adviseur heeft al veel ervaring en komt kosteloos bij u langs. 

 

Welke dakkapellen zijn er allemaal?

dakkapel schuindak 3 meter met dakraamWij beschikken over een aantal dakkapellen die u kunt kopen. zo heeft u bij ons de keus uit een een standaard dakkapel met een plat of schuin dak van verschillende afmetingen of een verhoogde nok. De verhoogde nok is eigenlijk een dakkapel boven op uw dak. Het is mogelijk om dit aan 1 zijde te doen of aan allebei de zijdes van het dak. Wij verkopen ook dakramen. 

Wij kunnen de dakkapellen zelf bij u bouwen of u kunt een prefab dakkapel kopen. Prefab wil zeggen dat de dakkapel kant en klaar is en alleen maar op het dak gemonteerd moet worden. De dakkapellen kunnen van hout worden gemaakt of van kunststof. U kunt op onze site zelf een dakkapel samenstellen en zo de prijs berekenen. 

Wanneer u een beeld wilt krijgen van hoe de dakkapellen of dakramen eruit zien kunt u ook bij onze fotovoorbeelden kijken. Daar staan een aantal voorbeelden voor u.