Dakkapel vergunning voor Lelystad

dakkapel vergunning lelystadVergunning dakkapel Lelystad nodig? 

Vaak is het niet nodig om een dakkapel vergunning Lelystad te hebben. Ten minste als de dakkapel aan de achterkant van uw woning wordt geplaatst. Voor de zijkant en voorkant zijn er andere regels wat de vergunning betreft.

Wat is een dakkapel vergunning?

Een dakkapel vergunning is een officiële toestemming van de gemeente om een dakkapel te plaatsen/bouwen op uw woning.

 

Waarom heb ik een vergunning nodig?

In iedere gemeente in Nederland zijn er afspraken gemaakt over veranderingen aan huizen. En of je voor die veranderingen een vergunning nodig hebt. Niet voor alles heeft u een vergunning nodig maar voor de meeste veranderingen wel. Door een vergunning heeft u toestemming van de gemeente gekregen om de verandering aan uw huis te realiseren.

Wanneer er een vergunning nodig is dan kunnen wij die voor u aanvragen om u al dit gedoe te besparen. Wij plaatsen niet alleen dakkapellen in Lelystad maar regelen ook de benodigde vergunning indien nodig. Wilt u weten wat bij ons een dakkapel kost? Maak dan gebruik van onze online prijsberekening tool. De dakkapel kosten zijn inclusief plaatsingskosten in Lelystad. Heeft u hulp nodig of advies? In dat geval kan er ook gratis en vrijblijvend een adviseur bij u thuis komen. Maak hiervoor een afspraak.

 

Moet je overal in lelystad een vergunning hebben?

dakkapel voorkant vergunning

Voor het plaatsen van een dakkapel gelden in heel Lelystad dezelfde regels.

voor het plaatsen van een dakkapel aan de achterkant van uw woning heeft u 99 van de 100 keer geen vergunning nodig. Voor het plaatsen van een dakkapel aan de voorkant of achterkant van uw woning zijn de regels anders wat de vergunning dakkapel Lelystad betreft. 

 

Bouwvergunning 

U heeft meestal een vergunning nodig als u iets wilt bouwen of verbouwen. Ook voor het plaatsen van een dakkapel is dat in sommige gevallen nodig. Voor het weghalen van een boom of een inrit aanleggen is ook een vergunning nodig.   In Lelystad kunt u veel vergunningen die u nodig heeft tegelijk aanvragen. De Wabo kent 2 verschillende procedures die afhankelijk zijn voor wat u aanvraagt. De Wabo heeft een reguliere en uitgebreide procedure. 

Er is maar één keer beroep en bezwaar mogelijk voor vergunningen die tegelijk worden aangevraagd. Voor de handhaving en toezicht is een controlerende instantie verantwoordelijk.

 

Vergunningsvoorwaarden

Door de Wabo (wet algemene bepalingen omgevingsrecht) zijn in totaal ruim 25 vergunning samengevoegd tot 1 omgevingsvergunning. U kunt deze omgevingsvergunning aanvragen door middel van een aanvraagformulier bij de gemeente Lelystad. Het is ook mogelijk om dit op papier te doen maar het kan ook digitaal. U ontvangt een omgevingsvergunning met eenduidige eisen, zodra de aanvraag is goedgekeurd. 

U kunt het ook beperken tot een melding in enkele gevallen. Er zijn vaak ook regels verbonden aan een melding. De Wabo heeft ervoor gezorgd dat de vergunningvrije bouwwerken categorie verruimd is. 

 

Bijzonderheden bij een vergunning

vergunning dakkapel achterkant

Als het project niet aan de eisen van het bestemmingsplan voldoet vindt er een ontheffing plaats. Daardoor behoort de ontheffing van het bestemmingsplan tot de omgevingsvergunning. Of de aanvraag moet worden aangehouden tot er een nieuw bestemmingsplan wordt gebruikt. 

 

Vergunningsaanvraag en vergunningcheck

U kunt zelf kijken of u een omgevingsvergunning nodig hebt via de vergunningcheck op www.omgevingsloket.nl  Via uw DigiD kunt u de aanvraag digitaal indienen.  U kunt ook de aanvraag op papier indienen, hiervoor kunt u hem digitaal samenstellen op www.omgevingsloket.nl.

 

Gemiddelde levering en afhandeltijd 

De duur van een reguliere procedure is 8 weken.
De duur van een uitgebreide procedure is 26 weken.
Het is mogelijk dat de afhandelingstermijn van beide procedures wordt verlengd. Dit kan worden verlengd met maximaal 6 weken voor de vergunning Lelystad dakkapel.

 

Leges die Lelystad voor een dakkapel rekent

De leges die gemeente Lelystad vergunning dakkapel rekent voor het aanleggen van een dakkapel is tussen de €43,90 en €152,60. de kosten hangt af van of de aanvraag van de omgevingsvergunning iets te maken heeft met de bouwactiviteit van de Wabo. Hierdoor kan de kosten oplopen tot €152,60.

Als de aanvraag iets te maken heeft op een bouwplan waarvoor toetsing aan welstandscriteria moet plaatsvinden wordt het overeenkomstig met een minimum bedrag van €43,90 en een maximumbedrag van €2401,85.