Dakkapel vergunning Eindhoven

Dakkapel vergunning nodig in Eindhoven?

eindhoven omgeving vergunning dakkapelHet is niet altijd nodig om een omgevingsvergunning Eindhoven te hebben als u een dakkapel wilt plaatsen op uw woning. Wanneer u aan de achterkant van de woning een dakkapel plaatst is dat in de meeste gevallen niet nodig maar dat kunnen wij u niet met zekerheid vertellen want dat verschilt per dakkapel. 

 

Is een dakkapel vergunning verplicht?

Indien er uit de vergunningcheck is gebleken dat u een omgevingsvergunning voor Eindhoven nodig hebt voor het plaatsen van een dakkapel op uw woning, bent u zich daar ook verplicht aan deze te houden en deze te kopen. Op het moment dat u dit niet doet en toch een dakkapel gaat plaatsen zijn daar risico’s aan verbonden.

Het is mogelijk dat u gecontroleerd wordt en als u geen vergunning kunt aantonen kunnen daar verschillende straffen voor gelden. Zo kunt u een boete krijgen of een bouwstop, het is ook mogelijk dat het bouwwerk teruggebracht naar de oude staat moet worden. Door te bouwen zonder omgevingsvergunning bent u ook niet verzekerd en er is grote kans op schade. Daardoor is het huis ook slechter verkoopbaar. 

 

Moet ik overal een dakkapel vergunning voor in Eindhoven hebben?

dakkapel eindhoven plat dak witDe regels over de Eindhoven dakkapel vergunning gelden in heel Eindhoven hetzelfde. Wanneer u voor het plaatsen van een dakkapel op uw woning een vergunning nodig heeft dan is dat voor in heel Eindhoven en niet alleen voor in uw straat of buurt. Het is wel mogelijk dat u voor de achterkant geen vergunning nodig hebt maar voor de voorkant wel. Dit heeft te maken dat een dakkapel aan de voorkant het straatbeeld doet veranderen.

 

De vergunningcheck

Als u van plan bent om een dakkapel of misschien een dakraam te plaatsen op uw woning en u heeft nog geen idee of daar een vergunning voor nodig is kunt u dat zelf checken. Via het Omgevingsloket Online (OLO) kunt u zelf kijken of u een vergunning nodig heeft voor het plaatsen van een dakkapel of dakraam op uw woning.

 

Vergunning aanvragen

dakraam eindhoven veluxAls u de vergunningcheck hierboven hebt gedaan en u erachter bent gekomen dat u een omgevingsvergunning nodig heeft voor het plaatsen van een dakkapel of dakraam op uw woning, moet u die ook aanvragen. Dit kan op 2 verschillende manieren namelijk op papier of online. Allebei de aanvragen gaan via het omgevingsloket.

Voor de online aanvraag moet u het invullen en vervolgens indienen. Als u het op papier wilt inleveren dient u hem online te maken en vervolgens uit te printen. Vervolgens kunt u hem opsturen naar de Gemeente Eindhoven. 

Voor een dakraam vergunning Eindhoven gelden dezelfde regels als voor een  vergunning dakkapel Eindhoven.

Het is ook mogelijk om een flitsvergunning aan te vragen.

 

Flitsvergunning

Een flitsvergunning is een omgevingsvergunning alleen wordt deze in tegenstelling tot de andere meteen afgehandeld waardoor je eerder je vergunning hebt. Het is niet altijd mogelijk om een flitsvergunning aan te vragen maar voor dakkapellen is dit wel mogelijk.

Bij de Gemeente Eindhoven worden iedere week de binnengekomen aanvragen behandeld waardoor je nooit lang hoeft te wachten. Het is mogelijk dat het dan binnen een werkdag is geregeld.

De informatie die in de flitsvergunning moet staan kunt u vinden op de site van het omgevingsloket.

 

Hoe lang duurt het voordat ik een vergunning krijg?

dakkapel eindhoven blauw plat dak kunststof 3 meterHet hangt af van de procedure hoelang het duurt voordat u iets hoort over uw Eindhoven omgevingsvergunning. Dit komt ook doordat er verschillende procedures zijn. Er is een reguliere procedure en een uitgebreide procedure.

  • reguliere procedure duurt 8 weken 
  • uitgebreide procedure duurt 26 weken

Op beide procedures kan eenmalig een verlenging van 6 weken worden gedaan.

 

Leges voor een omgevingsvergunning Eindhoven

De leges die Eindhoven telt voor een omgevingsvergunning zijn erg verschillend en hangen ook van een aantal dingen af. Zo betaal je €288 voor een aanvraag van een omgevingsvergunning voor bouwkosten tot €5000 als de aanvraag wordt afgewezen. Als de aanvraag wordt goedgekeurd zijn de kosten €316.

Wanneer de bouwkosten tussen de €5000 en €50.000 is dan betaal je €489 als het valt onder de crisis en herstelwet. Als het onder de crisis en herstelwet valt maar niet wordt goedgekeurd betaal je €360. Indien hij niet onder de crisis en herstelwet valt en wordt goedgekeurd betaal je €538. Als hij wordt afgekeurd betaal je €392.