Dakkapelvergunning in Deventer nodig?

Dakkapel vergunning nodig in Deventer?

kart deventer vergunning dakkapelIn Deventer heeft de gemeente regels opgesteld omtrent de Deventer dakkapel vergunning. Hier wordt vooral gesproken over wanneer het wel nodig is om een vergunning dakkapel Deventer te hebben en wanneer niet.

 

Het heeft er vooral mee te maken waar een dakkapel wordt geplaatst en wat de grote van de dakkapel is. Bij een kleine dakkapel aan de achterkant van de woning is in de meeste gevallen geen Deventer omgevingsvergunning nodig. Als het gaat om een grotere dakkapel zoals een nokverhoging is er wel een omgevingsvergunning Deventer nodig.

 

Bij een dakkapel laten plaatsen aan de voorkant van de woning of aan de zijkant is bijna altijd een omgevingsvergunning voor Deventer nodig. Dit heeft ermee te maken dat de plaatsing overlast kan veroorzaken en het straatbeeld veranderd wordt.

 

De vergunningcheck

deventer dakkapel schuindak witVoor te controleren of u een vergunning nodig heeft voor het plaatsen van een dakkapel op uw woning in Deventer, kunt u de vergunningcheck doen. De check kunt u doen bij het omgevingsloket, het gaat erg snel en is heel makkelijk.

 

De aanvraag

Als u een omgevingsvergunning voor Deventer moet aanvragen voor het plaatsen van een dakkapel moet u dat ook doen via het omgevingsloket. Dit kunt u online doen of offline, de keuze kunt u zelf maken wat u wilt. Bij beide mogelijkheden vult u online het aanvraagformulier in alleen moet u bij de offline aanvraag het formulier uitprinten en zelf per post naar uw gemeente sturen. Bij de online aanvraag gaat dit volledig online.

 

Afhandeltijd

dakkapel 9 meter plat dakDe afhandeltijd die de gemeente rekent voor een aanvraag is bij een normale behandeling van de aanvraag 8 weken en kan deze eenmalig met 6 weken worden verlengd.

 

Bij een uitgebreide behandeling duurt het 26 weken en kan nog eens eenmalig verlengd worden met 6 weken indien nodig.

De kosten

De kosten die u moet betalen bij een aanvraag van een omgevingsvergunning Deventer bedraagt €350.