Dakkapel vergunning gemeente Den Haag

map den haag vergunningpaginaDakkapel vergunning nodig in Den Haag? U leest het hier!

Het is een vraag die veel mensen zichzelf stellen wanneer ze een dakkapel willen plaatsen op hun woning in Den Haag. Is het nodig om Den Haag dakkapel vergunning te hebben voor het plaatsen. Het antwoord op deze vraag is dat het niet altijd nodig is.

Voor het plaatsen van een dakkapel zijn speciale regels opgesteld. Zo kunt u in de meeste gevallen een dakkapel aan de achterkant van uw woning plaatsen zonder een vergunning dakkapel Den Haag. Alleen moet er dan wel aan de maximale afmetingen worden gehouden.

Bij een dakkapel plaatsing aan de voorkant of aan de zijkant van uw woning heeft u bijna in alle gevallen een Den Haag omgevingsvergunning nodig. Door een dakkapel te plaatsen op uw woning wordt het straatbeeld veranderd en kan er overlast komen bij de plaatsing. Vanwege deze redenen is het verplicht om een omgevingsvergunning voor Den Haag in bezit te hebben bij het plaatsen van een dakkapel aan de voor- of zijkant van uw woning.

 

Vergunningcheck 

dakkapel platdak blauw met wit dubbelOm erachter te komen of u een omgevingsvergunning Den Haag nodig hebt voor het plaatsen van een dakkapel kunt u de vergunningcheck doen. De vergunningcheck kunt u heel gemakkelijk en snel doen via het omgevingsloket. Als daaruit blijkt dat u een vergunning nodig heeft moet u deze aanvragen.

 

Vergunning aanvragen

Voor het aanvragen van een omgevingsvergunning voor Den Haag moet u ook naar de site van het omgevingsloket gaan. Voor het aanvragen van een vergunning heeft u twee mogelijkheden. U kunt het op een online methode doen of een offline methode.

  • Bij de online methode doet u alles van het omgevingsloket.
  • Bij de offline methode doet u het eerste gedeelte via het omgevingsloket maar vervolgens print u deze uit en stuurt u deze zelf met de post op naar uw gemeente.
 

Afhandeltermijn

vergunning dakkapel schuindak wit dubbelAls u de vergunningaanvraag heeft ingediend is het alleen nog wachten op de reactie van de gemeente. In sommige gevallen kan dit langer duren dan u hoopt. De gemeente heeft twee procedures die ze kunnen gebruiken.

  • Reguliere procedure, deze duurt 8 weken.
  • Uitgebreide procedure, deze duurt 26 weken. 

Beide procedures kunnen eenmalig worden verlengd met 6 weken.

 

De kosten

De kosten die u moet betalen bij het aanvragen van een vergunning bedragen 1% van de totale bouwkosten met een minimumbedrag van €100.