dakkapel vergunning Breda

Dakkapel vergunning in Breda nodig?

breda plattegrondWanneer u een dakkapel of dakraam wilt plaatsen op uw woning wilt u natuurlijk ook weten of u daar een Breda dakkapel vergunning voor nodig heeft. Een vergunning dakkapel Breda is niet altijd nodig. Mits de dakkapel of dakraam aan de juiste eisen voldoet. Wanneer dat niet het geval is heeft u wel zeker een vergunning nodig.

Wanneer moet ik een Breda omgevingsvergunning hebben?

Voor het plaatsen van een dakkapel of dakraam aan de achterkant van uw woning heeft u bijna nooit een omgevingsvergunning nodig. Voor de voorkant en zijkant zijn andere regels gemaakt. Dit komt doordat het straatbeeld verandert wordt daardoor.

Als een dakkapel aan de maximale grote voldoet dan is er niet altijd een vergunning nodig voor het plaatsen.

Als u een dakkapel of een dakraam op een monument wilt plaatsen dan heeft u in alle gevallen een vergunning nodig. Maakt niet uit wat de grote is of op welke kant die wordt geplaatst. 

 

Vergunningcheck

dakkapel schuindak met dakramenOm erachter te komen of je een omgevingsvergunning Breda nodig hebt kun je daar een vergunningcheck voor doen. Dit kun je heel gemakkelijk doen via https://www.omgevingsloket.nl/. Zo kun je meteen kijken of u een omgevingsvergunning nodig heeft voor het plaatsen van een dakkapel of dakraam op uw woning.

Hoe vraag ik een omgevingsvergunning aan?

Het aanvragen van een omgevingsvergunning gaat heel snel en makkelijk via het omgevingsloket. Net als de vergunningcheck, daaruit blijkt of u wel of geen vergunning nodig hebt. Voor het aanvragen van een vergunning kun je hem online maken en verzenden of uitprinten en zelfstandig op papier bij de gemeente indienen. 

 

Wat is een omgevingsvergunning?

4 dakkapellen Wanneer u van plan bent om een bouwactiviteit uit te voeren dan is daar ook een vergunning voor nodig. Een vergunning wil zeggen dat je toestemming hebt om de aangegeven bouwactiviteit uit te voeren. De toestemming krijg je van de gemeente waarin de bouwactiviteit wordt uitgevoerd.

De reden dat je een vergunning nodig hebt voor bepaalde bouwactiviteiten is omdat het een hinder kan veroorzaken voor mensen of voor het milieu.

 

Afhandeltijd

Wanneer u een vergunningsaanvraag heeft gedaan ontvangt u binnen 8 weken het besluit. Dit geldt niet voor complexe aanvragen zoals monumenten, daar geldt een beslistermijn van 26 weken voor. Alle aanvragen kunnen nog verlengd worden. De verlenging bedraagt eenmalig 6 weken.

Wanneer het besluit is gegeven kan er nog altijd bezwaar worden gemaakt. Dit kan in de periode van 6 weken na het besluit.

 

De kosten voor een vergunning te Breda

  • In Breda bedragen de vaste legeskosten €181,95. 
  • De variabele legeskosten bedragen 3,07% van de bouwkosten.
  • De kosten van de welstandstoets bedragen €109,20