Dakkapel Omgevingsvergunning Assen

Dakkapel vergunning Assen

Dakkapel vergunning nodig in Assen?

kaart assen vergunning dakkapelVoor het plaatsen van een dakkapel of dakraam zijn regels gemaakt door de gemeente. In deze regels staat bijvoorbeeld wanneer u wel een Assen dakkapel vergunning nodig heeft en wanneer niet. Dit heeft ook te maken met de grootte van de dakkapel en de positie op het dak waar deze geplaatst gaat worden.

Een dakkapel aan de achterkant van uw woning kan vergunningsvrij geplaatst worden als de aan de eisen van de gemeente voldoen. Deze eisen zijn dat een dakkapel niet te groot mag zijn en genoeg afstand moet hebben met de randen van het dak. 

Bij een dakkapel aan de voorkant of zijkant is bijna in alle gevallen een vergunning dakkapel assen verplicht. Dit heeft met meerdere dingen te maken zoals de overlast die de plaatsing kan veroorzaken voor mens en milieu.


Vergunningcheck dakkapel Assen

Om erachter te assen dakkapel schuindak hout zijkantkomen of u een Assen omgevingsvergunning nodig heeft kunt u de check doen. De vergunningcheck kunt u heel makkelijk en snel doen via het omgevingsloket. Hierdoor komt u er meteen achter of het nodig is om een omgevingsvergunning voor Assen aan te vragen bij uw gemeente voor de plaatsing van een dakkapel of dakraam.

Een vergunning aanvragen

Als uit de vergunningcheck is gebleken dat u een omgevingsvergunning Assen nodig heeft moet u deze natuurlijk ook aanvragen. Het aanvragen van de vergunning gaat ook via de site van het omgevingsloket. 

U heeft de mogelijkheid om dit online of offline te doen. Als u dit online doet is het alleen een kwestie van het formulier invullen en doorsturen naar de gemeente.

Bij een offline aanvraag doet u wel het formulier online invullen alleen moet u het vervolgens uitprinten en zelf per post naar de gemeente sturen. 


De afhandeltijd in Assen

Als de aanvraag bidakkapel platdak wit 4 meterj de gemeente is gearriveerd moet deze worden behandelt. Het behandelen van een aanvraag duurt wel even. De gemeente heeft de mogelijkheid dit op twee manieren te doen.

  • Reguliere methode, deze methode duurt 8 weken.
  • Uitgebreide methode, deze methode duurt 26 weken.

De gemeente kan beide methodes eenmalig verlengen met 6 weken.


De kosten van een vergunning dakkapel vergunning

Bij het aanvragen van een omgevingsvergunning voor Assen worden ook kosten gemaakt die betaald moeten worden door de aanvrager. Deze kosten heten leges, de leges die betaalt moeten worden zijn 3,7% van de totale bouwkosten.