Vergunning nodig Dakkapel Arnhem?

Dakkapel vergunning nodig in Arnhem?

kaart arnhem vergunningpaginaVoor het laten plaatsen van een dakraam of dakkapel is vaak een vergunning dakkapel Arnhem nodig. Het heeft er wel mee te maken op welke positie op het dak deze wordt geplaatst. Voor de achterkant van de woning heeft u bijvoorbeeld in de meeste gevallen geen vergunning nodig.

Dat geldt niet voor de voor- en zijkant van uw woning. Daar heeft u bijna altijd een Arnhem dakkapel vergunning nodig. Dat is niet alleen voor de veiligheid en overlast maar ook zodat de gemeente weet wat er allemaal gebeurt in de gemeente.

Omgevingsvergunning voor Arnhem

dakkapel wit plat dak kruiskozijnenHet is dus in de meeste gevallen nodig om een Arnhem omgevingsvergunning te hebben bij het plaatsen van een dakraam of dakkapel. Wanneer u niet weet of het wel of niet nodig is kunt u dit zelf controleren. Die controle heet de vergunningcheck, de vergunningcheck dient gedaan te worden via het omgevingsloket.

Hoe vraag ik mijn vergunning aan?

Een omgevingsvergunning Arnhem aanvragen gaat hetzelfde als de vergunningcheck. Het dient ook via het omgevingsloket gedaan te worden alleen moet u het nu aanvragen.

Voor het aanvragen zijn twee procedures. U heeft de keuze uit een online en offline procedure. De online procedure is volledig digitaal via het omgevingsloket. De offline procedure is gedeeltelijk digitaal alleen moet u zelf de aanvraag per post versturen. 

 

De afhandeltijd van een dakkapelvergunning

dakkapellen dubbel wit schuin dakAls u de omgevingsvergunning aanvraag heeft ingediend moet deze worden behandelt door de gemeente, dat kan een tijdje duren. 

Voor een standaard procedure wordt 8 weken geteld met maximaal eenmalige verlenging van 6 weken.

Voor een uitgebreide procedure wordt 26 weken geteld met maximaal eenmalige verlenging van 26 weken.

Het is ook mogelijk om u aan te melden voor een flitsvergunning. Bij een flitsvergunning krijgt u binnen 2 weken een antwoordt van de gemeente of u een omgevingsvergunning voor een dakkapel in Arnhem ontvangt.

 

De kosten

Bij het aanvragen van een omgevingsvergunning voor Arnhem worden ook kosten gemaakt. Deze kosten moeten betaald worden door de aanvrager. De kosten voor het aanvragen kunnen verschillen door de totale bouwkosten van de plaatsing. Het bedrag dat betaald moet worden is 2,04% van de totale bouwkosten, met een minimaal bedrag van €109.