Dakkapel vergunning Apeldoorn

Dakkapel vergunning voor in Apeldoorn nodig?

kaart apeldoornIn veel gevallen is het nodig om een Apeldoorn dakkapel vergunning te hebben. De kans is groot dat dit nodig is wanneer u een dakkapel of dakraam aan de voorkant of aan de zijkant van uw woning wilt plaatsen. 

 

Voor het plaatsen van een dakkapel of dakraam aan de achterkant van uw woning is dit meestal niet nodig maar dat kunnen wij u niet met 100% zekerheid zeggen. Dit komt omdat de ligging van de woning en het type woning ook inspraak hierin heeft. Ook moet een dakkapel of dakraam aan de maximale afmetingen voldoen om hem zonder vergunning dakkapel Apeldoorn te laten plaatsen of te bouwen.

 

 

Wat is een omgevingsvergunning voor Apeldoorn?

dakkapel 3 meterEen omgevingsvergunning Apeldoorn is een vergunning die bedoeld is voor veel aparte vergunningen die samen één vergunning vormen. Door deze vergunning krijg je toestemming van de gemeente om uit te voeren wat je hebt aangevraagd. Zoals het plaatsen van een dakkapel of dakraam. 

Soms is het nodig om een vergunning te hebben omdat door een bepaalde bouwactiviteit het straatbeeld wordt veranderd. Of omdat de bouwactiviteit een mogelijke hinder kan veroorzaken voor mensen of het milieu. 

 

 

Heb ik een omgevingsvergunning nodig?

dakkapel hout met puntdakOm erachter te komen of u een omgevingsvergunning nodig heeft kunt u de vergunningcheck doen. Dit kunt u heel makkelijk doen via het omgevingsloket. Via het omgevingsloket kunt u er meteen achter komen of het nodig is om een Apeldoorn omgevingsvergunning te hebben voor het plaatsen van een dakkapel of dakraam op uw woning. 

 

 

De aanvraag

Wanneer het nodig is om een omgevingsvergunning te hebben voor het plaatsen van een dakkapel of dakraam moet u deze aanvragen. Het aanvragen gaat net als de vergunningcheck heel gemakkelijk via het omgevingsloket.

 

Het opstellen van de aanvraag kan via de website of op papier. Als je hem online maakt kun je hem online inleveren. Voor de versie op papier kunt u hem versturen naar postbus 9033, 7300 ES Apeldoorn. De papieren versie moet u wel in 4-voud indienen. 

 

 

Versnelde procedure

Het is ook mogelijk om de nieuwe versnelde procedure te gebruiken. Het is wel cruciaal dat de aanvraag compleet wordt aangeleverd zodat het meteen behandeld kan worden. U dient de aanvraag in te dienen als een “Volledig Ingediend Plan” ook wel bekend als VIP.

Wanneer u aan al deze eisen voldoet komt u in aanmerking voor de versnelde procedure.

 

 

De afhandeltijd

Wanneer de aanvraag is ingediend duurt het een tijdje voordat het wordt goedgekeurd.

 

  • Voor een reguliere procedure geldt een beslistermijn van 8 weken.
  • Voor een uitgebreide procedure geldt een beslistermijn van 6 maanden.

Tot 6 weken na de beslissing kan er nog bezwaar worden ingediend op de beslissing.

 

 

Kosten

Voor iedere vergunningsaanvraag worden kosten in kaart gebracht. Die kosten heten leges. Wanneer u een vergunning aanvraagt maar deze niet krijgt moet u alsnog €250 betalen.
De vaste leges kosten bedragen €400. Per €500 dat de bouwkosten stijgen worden de legeskosten €12.