Dakkapel vergunning Amersfoort

map amersfoort vergunningspagina blokWanneer u in Amersfoort woont en van plan bent om een dakkapel te plaatsen wilt u natuurlijk ook weten of daar een Amersfoort dakkapel vergunning voor nodig is. Hoe het precies zit met een dakkapel vergunning voor Amersfoort leest u hier. 

Wij leggen u precies uit wanneer dat wel nodig is en wanneer niet en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Van het checken of het nodig is om een vergunning dakkapel Amersfoort te hebben tot wat de kosten en afhandeltijd zijn. 

 

Dakkapel vergunning nodig in Amersfoort?

dakkapel houtafwerking 5 meterVoor het plaatsen van een dakkapel in Amersfoort is in de meeste gevallen een omgevingsvergunning voor Amersfoort nodig. Dit heeft te maken met hoe het straatbeeld eruit komt te zien en of het overlast voor de omgeving veroorzaakt. 

Een vergunning is daarom ook bijna altijd nodig voor een dakkapel aan de zijkant en voorkant van uw woning. Voor een dakkapel aan de achterkant is dit in de meeste gevallen niet nodig, alleen als er aan de juiste afmetingen wordt gehouden.

 

Het omgevingsloket

Om erachter te komen of u een Amersfoort omgevingsvergunning nodig hebt kunt u de vergunningcheck doen via het omgevingsloket. Als uit de check blijkt dat u een omgevingsvergunning Amersfoort nodig heeft, kunt u deze ook via het omgevingsloket aanvragen. Alle stappen zijn heel makkelijk te volgen via de site. 

Het is mogelijk om de vergunning op twee manieren aan te vragen. U kunt zelf kiezen welke manier u het fijnste vindt. Er is een online en offline manier.

  • Voor de online manier moet u via het omgevingsloket het formulier invullen en vervolgens online doorsturen.
  • Voor de offline manier moet u via het omgevingsloket het formulier invullen en vervolgens zelf met de post naar uw gemeente versturen.
 

De afhandeling

Als u een omgevingsvergunning voor Amersfoort heeft aangevraagd moet deze nog worden verwerkt door de gemeente. Het is mogelijk dat dit op de reguliere procedure wordt gedaan of met de uitgebreide procedure. Over het algemeen worden aanvragen voor omgevingsvergunningen met de reguliere methode gedaan.

  • Een reguliere procedure duurt 8 weken en kan maximaal 1 keer worden verlengd met 6 weken.
  • Een uitgebreide procedure duurt 26 weken en kan maximaal 1 keer worden verlengd met 6 weken.
 

De leges

Voor het aanvragen van een omgevingsvergunning Amersfoort moeten ook kosten worden betaald. Deze kosten noemen we leges. De leges die Amersfoort rekent voor een omgevingsvergunning zijn 2,95% van de totale bouwkosten.