Dakkapel vergunning stad Almere

Dakkapel vergunning nodig in Almere?

kaart almere vergunningpaginaAls u in Almere een dakkapel of dakraam wilt plaatsen op uw woning heeft u daar over het algemeen een vergunning voor nodig. Het is vaak alleen nodig voor een dakkapel of dakraam aan de voorkant of zijkant van uw woning.

Voor de achterkant van uw woning is dit is de meeste gevallen niet nodig als u in een normaal type woning woont. Als u op een monumentaal gebouw een dakkapel of dakraam wilt plaatsen valt dit erbuiten. Voor een monumentaal gebouw heeft u altijd een Almere omgevingsvergunning nodig.

 

Omgevingsvergunning voor Almere

dakkapel met plat dak houtVoor het plaatsen van een dakkapel of dakraam is het dus mogelijk dat u een dakkapel vergunning voor Almere nodig heeft. Dit heeft ermee te maken dat er afspraken zijn gemaakt omtrent een omgevingsvergunning Almere. 

Hierdoor kan niet iedereen zomaar zelf bepalen om iets te gaan bouwen of verbouwen zonder daar de nodige toestemming voor hebben gekregen. Deze regels gelden overal in Nederland en niet alleen in Almere.

 

Heb ik een vergunning nodig?

dakraam-balkon almere schuin dakOm erachter te komen of u een Almere dakkapel vergunning nodig heeft kunt u de vergunningcheck doen. Dit kunt u heel gemakkelijk doen via het omgevingsloket. Via het omgevingsloket weet u meteen of het nodig is om een vergunning dakkapel Almere aan te vragen.

 

Omgevingsvergunning aanvragen

Nu u weet of u een omgevingsvergunning Almere nodig heeft moet u deze aanvragen. Voor het aanvragen dient u ook naar de site van het omgevingsloket te gaan. Het aanvragen kunt u online of offline doen.

  • Bij de online methode doet u alles via de site van het omgevingsloket en stuurt u hem vervolgens online naar uw gemeente.
  • Bij de offline methode doet u de aanvraag wel online via het omgevingsloket opstellen alleen verstuurt u hem vervolgens zelf per post naar uw gemeente.

De afhandeltijd

plat dak dakkapel almereDe afhandeltijd van de aanvraag hangt af van welke procedure er wordt gebruikt. 

  • Bij de normale reguliere is de afhandeltijd 8 weken en kan maximaal 1 keer worden verlengd met 6 weken.
  • Bij de uitgebreide procedure is de afhandeltijd 6 maanden en kan maximaal 1 keer worden verlengd met 6 weken.

Wat kost de vergunning voor Almere?

Voor het aanvragen van een omgevingsvergunning moet u leges betalen. De kosten die u moet betalen voor de aanvraag zijn 3,2% van de totale bouwkosten. Het minimale bedrag dat betaalt moet worden is  €278.