Dakkapel vergunning Alkmaar

alkmaar vergunning kaartBij het laten plaatsen van een dakkapel komen ook allemaal andere dingen kijken zoals een Alkmaar dakkapel vergunning. Alles wat u daarover moet weten kunt u lezen op deze pagina. Ook geven wij wat extra informatie over de vergunning zoals wat het nu is en hoe u deze kunt aanvragen.

Dakkapel vergunning nodig in Alkmaar?

Een dakkapel plaatsen op uw woning geldt als het verbouwen van uw woning en daar heeft u in de meeste gevallen een vergunning dakkapel Alkmaar voor nodig. Alleen bij een standaard dakkapel aan de achterkant van uw woning is dit niet altijd nodig. Dit heeft ermee te maken dat de achterkant van uw woning niet voor iedereen zichtbaar is en daarom het straatbeeld veranderd. 

Bij een dakkapel aan de zijkant of voorkant van uw woning is dat anders, hierbij wordt het straatbeeld wel veranderd en daarvoor heeft u bijna altijd een omgevingsvergunning Alkmaar nodig. Ook kan een dakkapel plaatsen voor overlast zorgen voor de buurt en het milieu dit heeft er ook mee te maken of een Alkmaar omgevingsvergunning nodig is.

 

alkmaar dakkapel wit 6 meterVergunningcheck

Om erachter te komen of het nodig is om een omgevingsvergunning voor Alkmaar te hebben bij het plaatsen van een dakkapel op uw woning kunt u de vergunningcheck doen. Deze check kunt u doen via het omgevingsloket. Het is heel gemakkelijk en snel te doen, aan het einde weet u ook meteen of het nodig is om een omgevingsvergunning voor Alkmaar aan te vragen voor het plaatsen van een dakkapel. 

 

dakkapel blauw 4 meter alkmaarOmgevingsvergunning aanvragen

Als u de vergunningcheck heeft gedaan en daarna blijkt dat het nodig is om een vergunning dakkapel Alkmaar in bezit te hebben bij het plaatsen van een dakkapel moet u deze aanvragen bij uw gemeente. Het aanvragen gaat net als de check via het omgevingsloket.

 

De aanvraag kan gedaan worden via een online of offline methode. Bij allebei de methodes moet u het formulier via het omgevingsloket invullen allebei kunt u het bij de online methode via de mail naar uw gemeente sturen. Bij de offline methode moet u deze per post verzenden naar uw gemeente.

 

Na het verzenden van de aanvraag dient u een geruime tijd te wachten op de reactie van de gemeente. In de meeste gevallen duurt dit 8 weken met eenmalige verlenging van 6 weken

Bij sommige aanvragen kan dit zelfs 26 weken duren met eenmalige verlenging van 6 weken

 

Als binnen de verlenging van 6 weken geen keuze wordt gemaakt door de gemeente dan krijgt u automatisch een Alkmaar dakkapel vergunning.

 

De kosten

Voor het aanvragen van een Alkmaar omgevingsvergunning worden nog extra kosten gemaakt, deze kosten noemen we leges. De leges moeten betaald worden door de aanvrager van de vergunning, ook als de aanvraag wordt afgewezen. Het bedrag dat betaald moet worden bij het aanvragen van een omgevingsvergunning voor Alkmaar bedraagt €128,70.