Dakkapel plaatsen

Heeft u een huis met een schuin dak, en komt u ruimte tekort of wilt u meer licht? Dan is een dakkapel laten plaatsen een slimme keuze. Dakkapellen zorgen er namelijk voor dat het vloeroppervlak vergroot wordt, dat er meer licht binnenkomt, dat er meer ventilatie mogelijk is, en dat de waarde van de woning stijgt. Een goede investering dus! Wat er allemaal bij de plaatsing komt kijken leest u op deze pagina.

Dakkapel plaatsen kosten

Een van de eerste vragen die men beantwoord wilt hebben is wat de kosten zijn voor het plaatsen van een dakkapel. De kosten spelen immers een belangrijke rol. Niet iedereen beschikt namelijk over hetzelfde budget. De kosten zijn afhankelijk van de wensen. Er zijn namelijk een flink aantal mogelijkheden en variaties. Ook speelt de afmeting hierin een rol. De kosten van een dakkapel plaatsen zijn normaal gesproken bij de prijs inbegrepen. Je krijgt dus een all in prijs te horen.

De meeste kosten gaan zitten in de kozijnen. Hoe meer ramen die open moeten kunnen, hoe meer de prijs dan ook oploopt. Een eenvoudig dakkapel begint vanaf +/- 3000,- euro. Een van de grootste en meest luxe dakkapellen kosten bij ons vaak niet meer dan 5000,- euro. Op onze website hebben wij speciaal een pagina waar u alle dakkapel prijzen terug kunt vinden.

Prefab dakkapel of maatwerk

Een prefab dakkapel is een dakkapel die in de fabriek al wordt gebouwd. Een kant en klaar dakkapel dus. Dit kan van kunststof zijn maar ook van hout. Terwijl onze specialisten de voorbereidingen doen aan het dak, wordt door het andere team het dakkapel met een hijskraan omhoog gehesen en vervolgens op het dak gemonteerd. Indien u heeft gekozen voor aftimmeren, dan wordt de binnenkant van de nieuwe kamer of zolderruimte vakkundig afgewerkt. Bij Blok-dakkapellen vindt u al het gemak onder één dak!

Wanneer u voor maatwerk heeft gekozen, dan bouwen wij het dakkapel ter plaatse op het dak. Zodoende kunt u ieder gewenst model laten bouwen die naadloos aansluit bij de woning. Met name bij oudere woningen met een traditioneel uiterlijk wordt maatwerk toegepast.