Heeft u een huis met een schuin dak, en komt u ruimte tekort of wilt u meer licht? Dan is een dakkapel laten plaatsen een slimme keuze. Dakkapellen zorgen er namelijk voor dat het vloeroppervlak vergroot wordt, dat er meer licht binnenkomt, dat er meer ventilatie mogelijk is, en dat de waarde van de woning stijgt. Een goede investering dus! Wat er allemaal bij de plaatsing komt kijken leest u op deze pagina.

Dakkapel plaatsen kosten

Een van de eerste vragen die men beantwoord wilt hebben is wat de kosten zijn voor het plaatsen van een dakkapel. De kosten spelen immers een belangrijke rol. Niet iedereen beschikt namelijk over hetzelfde budget. De kosten zijn afhankelijk van de wensen. Er zijn namelijk een flink aantal mogelijkheden en variaties. Ook speelt de afmeting hierin een rol. De kosten van een dakkapel plaatsen zijn normaal gesproken bij de prijs inbegrepen. Je krijgt dus een all in prijs te horen.

De meeste kosten gaan zitten in de kozijnen. Hoe meer ramen die open moeten kunnen, hoe meer de prijs dan ook oploopt. Een eenvoudig dakkapel begint vanaf +/- 3000,- euro. Een van de grootste en meest luxe dakkapellen kosten bij ons vaak niet meer dan 5000,- euro. Op onze website hebben wij speciaal een pagina waar u alle dakkapel prijzen terug kunt vinden.

dakkapel plaatsen

Hoe snel kan een dakkapel geplaatst worden

De volgende veelgestelde vraag is hoe snel een dakkapel geplaatst kan worden. Vanaf het moment dat u akkoord bent gegaan met onze vrijblijvende offerte duurt het bestellen bij de fabriek slechts enkele weken. We gaan er even vanuit dat u voor een prefab dakkapel heeft gekozen. Het plaatsen doen wij in slechts 1 dag tijd. U zit dus niet dagen lang in de rommel, of met een open dak.

Prefab dakkapel of maatwerk

Een prefab dakkapel is een dakkapel die in de fabriek al wordt gebouwd. Een kant en klaar dakkapel dus. Dit kan van kunststof zijn maar ook van hout. Terwijl onze specialisten de voorbereidingen doen aan het dak, wordt door het andere team het dakkapel met een hijskraan omhoog gehesen en vervolgens op het dak gemonteerd. Indien u heeft gekozen voor aftimmeren, dan wordt de binnenkant van de nieuwe kamer of zolderruimte vakkundig afgewerkt. Bij Blok-dakkapellen vindt u al het gemak onder één dak!

Wanneer u voor maatwerk heeft gekozen, dan bouwen wij het dakkapel ter plaatse op het dak. Zodoende kunt u ieder gewenst model laten bouwen die naadloos aansluit bij de woning. Met name bij oudere woningen met een traditioneel uiterlijk wordt maatwerk toegepast.

prefab dakkapel

PREFAB

dakkapel op dak bouwen

TRADITIONEEL (MAATWERK)

Hoe zit het met de vergunning

In nagenoeg alle dorpen en steden in Nederland is een dakkapel vergunning niet nodig wanneer deze aan de achterzijde (tuin kant) wordt geplaatst. Aan de zijkant of voorzijde van de woning is vaak wel een vergunning verplicht. Om erachter te komen of een vergunning is vereist kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen, of via het omgevingsloket zoeken op uw postcode. Het aanvragen van de vergunning regelen wij gratis!

Plaatsing door heel Nederland

Blok-dakkapellen plaatst door heel Nederland zowel maatwerk- als prefab dakkapellen, van Maastricht tot aan Groningen. Zelfs het plaatsen op een dak in het centrum van Amsterdam op 4 hoog, waarbij er een vergunning aangevraagd moet worden voor de hijskraan, is bij ons geen enkel probleem. Maak vrijblijvend een afspraak met een van onze adviseurs voor de mogelijkheden. U ontvangt achteraf een vrijblijvende offerte.

Particulieren en bedrijven

Niet alleen particulieren zijn onderdeel van ons klantportfolio, maar ook bedrijven. Wij doen verschillende nieuwbouwprojecten door heel Nederland waarbij wij tientallen dakkapellen in enkele dagen tijd plaatsen! Ook voor kozijnen en dakramen kunt u bij ons terecht.